Subscribe to JobRing via Email

UP Police Constable Previous Year Question Papers & Answers

UP Police Constable Previous Year Question Papers | Uttar Pradesh Police Previous Papers


UP Police Constable Question Papers: Uttar Pradesh Police Constable Previous Year Question Papers are available here for download. Candidates who are appearing for UP Police Constable exam can download the question papers from here. The UP Police recruitment process starts with a written examination containing Objective Multiple Choice Questions for 300 marks. Merit list is generated based on the performance in the UP Police Constable Written Exam. Later the candidates are required to attend the Physical Standards Test (PST) and Physical Efficiency Tests (PET)

UP Police Constable Written Exam Question Paper Pattern

The Uttar Pradesh Police Constable Written Test contains 150 multiple choice questions on General Knowledge, Numerical Ability, Mental Ability,  General Hindi. Each multiple choice question in the exam carries 2 marks. The negative marks are 0.5 marks for each wrong answer. The duration of the exam is 2 hours. 
Here we have published the last few years UP Police Constable Previous Papers. Interested candidates can download the  UP Police Constable Previous Papers in PDF. 

UP Police Constable Previous Year Questions

Question 1. Who is not appointed by the president of India from the below list?
(A) A judge of a High Court
(B) the Advocate-General
(C) The Governor
(D) The Attorney’-General

Answer: The Advocate General

Question 2. Name the first Indian state where every the household has at least one member having a
(A) Maharashtra
(B) Haryana
(C) Himachal Pradesh
(1)) Kerala

Answer: Kerala

Question 3. Select the duct which takes the urine out from the urinary bladder to the outside of the body.
(A) Urethra
(B) Ureter
(C) Bladder
(D) Renal pelvis

Answer: Ureter

Question 4.  On which date the National Education Day is celebrated?
(A) 27th October
(8) 4th March
(C) 17th September
(D) 11th November

Answer: 11th November

Question 5. The GST Act was enacted by Parliament vide the — Constitutional Amendment Act, 2016 on 8th September2016.
(A) 97
(B) 84
(C) 101
(D) 114

Answer: 101

Question 6. Which of the following districts belongs to
the Bundelkhand region of Uttar Pradesh.
(A) Fatehpur
(B) Jaunpur
(C) Mahoba
(D) Shravasti

Answer: Mahoba

Question 7. In 1825, who founded the Vedanta College in which courses both in Indian learning and in Western social and physical sciences were offered?
(A) Aurobindo Ghosh
(B) Ram Mohan Roy
(C) Ishwarchandra Vidyasagar
(0) Swami Vivekanand

Answer: Ram Mohan Roy

Question 8. When is National Hindi Day observed in India?
(A) 14th September
(B) 14th January
(C) 14th November
(D) 14th June

Answer: 14th September

Question 9. A ship developed a leak 15km from the shore and yet could travel towards the shore at a speed of 10 km/hr for a maximum time of 18 mm. A rescue vessel that was immediately sent from the shore to rescue the passengers would take 6 min to complete the rescue once it reaches the ship. What should be the minimum speed of the rescue vessel in order to be able to successfully evacuate everyone onboard the ship?
(A) 72 km/hr
(B) 70 km/hr
(C) 68 km/hr
(D) 65 km/hr

Answer: 72 km/hr

Question 10. Govinda usually leaves his home every day at 8 AM and travels at a certain speed to reach office on time. One day, he traveled at 4/5 of the usual speed and hence arrived 22.5 min late. How much time does Govinda usually take to reach his office?
(A) 1 hr 15 min
(B) 1 hr 20 min
(C) 1 hr 28 min
(D) 1 hr 30 min

Answer: 1 hr 30 min

Question 11. In a certain code language. MUMBAI is written as NTNABH. How will KANPUR be written as in the same Language?
(A) JBMQTS
(B) NAKRUP
(C) LZOOVQ
(D) LBOQVS

Answer: LZOOVQ

UP Police Constable Previous Year Question Paper: Click here to Download

No comments:

Post a Comment

JobRing Popular Posts